*

PetriPerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Julkinen liikenne

Parkkiautomaateista saa saman mitä Torinossa jo 15 vuotta sitten...

... paikallisliikenteen lippuja.

Uutinen tarkentaa: kyse on vain täydentävästä myyntikanavasta muiden ohella. Ihan tervetullut kohennus, vaikkakaan ei aivan ruudin keksimistä.

Minne menet, VR?

Monelle suomaliselle ei todellakaan liene aiheena uusi  valtion rautatieaseman asiakaspalvelu eikä sen kehittämistarpeet. Tuon kuitenkin oman näkökulmani lisää soppaan ja kerron esimerkin yhdestä tilanteesta, jonka tässä eräänä lokakuun alun pyhäpäivänä koin. Monilla voi olla vertaiskokemuksia ja tuon tässä myös kirjoituksellani vertaistukea ja terapiaa.

Töissä se on jokaisen käytävä!

Enpä olisi uskonut että tämäkin päivä koittaa... Verenhimoisen kapitalismin eturivin ristiretkeläisiin kuuluva Anne Berner on saanut viimeinkin kannatettavan idean. Hän on esittänyt että työmatkapyöräilyn verovähennysoikeutta voitaisiin lisätä kansanterveyden ja ympäristön hyväksi. Idea on loistava! Toki tämän täytyisi olla itsestäänselvää maassa joka muiden länsimaiden tavoin lihoo ja laiskistuu mutta yhtäkaikki: pääasia että Nyt on esitetty.

 

Bussikuski sai potkut, koska teki työtään?

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Nobina Finland on erottanut kuljettajansa Gleb Simanovin sopimattoman ja rasistisen käytöksen vuoksi. Tämän jälkeen olemme kuulleet ja nähneet julkisuudessa erilaisia versioita siitä, mitä on tapahtunut. Itse irtisanomista on hyvin vaikea ymmärtää, jos se todella on tapahtunut niiden videoiden takia, joita Gleb itse on kuvannut ja julkaissut. Varsinkin jos koko prosessi on viety läpi ilman yhtäkään varoitusta.

 

Koillis-Helsingin bussilinjastot pelastettava – linjastouudistus saatava jäihin

Koillis-Helsingin asukkaana olen ollut viime aikoina todella huolestunut alueemme liikennesuunnitelmista. HSL aikoo vähentää ja harventaa alueen bussilinjastoa ilman kunnon perusteita. Asukkaita ei kuulla eikä muutoksia tehdä, jotka olisivat välttämättömiä alueen asukkaiden jokapäiväisen liikkumisen kannalta. Otan tarkasteluun tähän artikkeliin vain yhden asumalähiön, jotta pystyn paremmin selventämään asiaa. Koillis-Helsingissä sijaitsee yksi keskisuuri ns. nukkumalähiö: Siltamäki-Suutarila-Tapanilan alue.

HSL:n Koillis-Helsingin linjastouudistus - susi jo syntyessään

Odottelin tässä eräänä kauniina tammikuun iltapäivänä bussia numero 77a:ta, kun samalla bussipysäkillä oleva vanhempi nainen kysyi minulta – tiedätkös, että tämä bussi ei enää kulje ensi elokuussa? Olin niin sanotusti ”monttu auki” ja jouduin rehellisesti myöntämään, etten ollut kuullut hölkäsen pöläystä koko asiasta. Järkytyin aika tavalla, sillä käytän kyseistä vuoroa päivittäin työ- ja asiointimatkoihin. Menin kotiini ja googletin asiasta. Löysin ainoastaan HSL:n omilta sivuilta uuden Koillis-Helsingin linjastosuunnitelman.

Julkinen liikenne

Julkinen liikenne kaupunkien ulkopuolella.

OnniBus.com Oy on vuoden 2012 alussa aloittanut linja-autoliikennöitsijä, joka toi Suomeen halpabussikonseptin.

Omistus on siirtynyt Suomen ulkopuolelle.

Muut suuret toimijat alalla,  VR mukaan lukien vastasivat kilpailuun.

Toivottavasti olen väärässä!

Päivän uutisten (6.2.17) mukaan yhtiö sopeuttaa toimintaansa irtisanomisilla. Kaikki vuorot eivät olleet kannattavia. Muut vastasivat; hinnalla.

Ilmainen joukkoliikenne – sellaista ei ole!

Helsingin Sanomat (HS 16.1. Enemmistö kannattaa maksutonta joukkoliikennettä…) uutisoi näyttävästi Tallinnan ilmaisesta joukkoliikenteestä. Uutisessa kerrottiin, kuinka teetetyn gallupin perusteella "maksuton" joukkoliikenne saa kannatusta myös Suomenlahden toisella puolella. Mainittiin sekin, että "maksuton" joukkoliikenne tarkoittaisi yli prosentin korotusta kunnallisveroon. Näin siis, mikäli muista "maksuttomista" palveluista ei haluta leikata.

Saaristoliikenteen maksullisuus ei ole säästöä

Liikenne- ja viestintäministeriön pyrkimys säästää pari miljoonaa euroa muuttamalla saariston keskeiset reitit maksullisiksi iskee Varsinais-Suomea märällä pyyhkeellä. Lopputuloksena on ennemminkin valtiontulojen menetyksiä kuin säästöjä. Sen lisäksi, että Varsinais-Suomen saaristo on monien koti, niin se on myös merkittävä turistikohde, mikä taas tietää tuloja saaristokuntien, ja myös Turun, yrityksille. Lisäksi helppo ja vapaa saaristo on iso osa meidän Varsinais-Suomalaisten ja rannikkolaisten kulttuuria. Kuin siitä leikattaisiin osa pois.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä