PetriPerta

Kohta kytätään tiedustelulain nimessä!

Suomalainen kyttäysyhteiskunta on ottamassa harppauksen eteenpäin. Uusi tiedustelulaki näillä näkymin poistaisi suojelupoliisilta "poliisi"-tittelin tarpeellisuuden tehden SuPo:sta puhtaasti tiedusteluviranomaisen.

 

Verkkotiedustelu on toki nykyisessä maailmantilanteessa tervetullut lisä ammattikyttääjien keinoihin mutta onko Suomi-henkisen kansalaisen syytä pelätä yksityisyytensä puolesta? Kuten nimittäin olemme saaneet oppia, virkavalta ja vallankahvassa keikkuva "parempi väki" ovat ansiokkaasti ummistaneet silmänsä esimerkiksi äärivasemmistolaiselta terrorilta ja muistavat sen sijaan jokaisessa käänteessä muistuttaa kuinka nationalismi ja mystinen "äärioikeisto" ovat ne todelliset vaarat jotka uhkaavat sekä Eurooppaa että Suomea sen osana. Venäjän uhkahan on oma lukunsa. Sen varjolla meitä viedään Natoon. Ilmeisesti medioiden rummuttama, nähdäkseni pääasiassa kuvitteellinen Venäjä-uhka ei ole kuitenkaan niin suuri että sen vuoksi kannattaisi tiedustelua kehittää? Kaiketi on parempi olla mukana provosoimassa naapurissa asuva suurvalta jopa aseelliseen konfliktiin...

 

Mikäli globalisaatiolle auliisti pyllistelevät NATO-intoilijat saavat tahtonsa läpi, mitä me edes tekisimme omalla tiedusteluorganisaatiolla? Näiden mukaan NATO kun on suuri kultainen jumala joka pelastaa meidät kaikelta pahalta...

 

Olen ehdottomasti kaiken kansallisen turvallisuutemme maksimointiin tähtäävän puolella, mutta kuinka voimme olla varmoja ettei esimerkiksi uusi tiedustelulaki käänny kansaa itseään vastaan? Emme oikeastaan mitenkään... Voimme vain luottaa virkavaltaan ja kansamme (harhaan)johtajiin. Henkilökohtaisesti suhtaudun varauksella molempiin. Lakejamme sorvataan jatkuvasti siihen suuntaan että loppujen lopuksi kuka tahansa virallisen mielipiteen kanssa eri mieltä oleva voidaan tulkita uhaksi kansalliselle turvallisuudelle. Koska emme missään tapauksessa saa jäädä jälkeen muusta euroopasta (ainakaan niistä "sivistyneemmistä" valtioista), on meidänkin kehitettävä moderni kyttäysjärjestelmä. Jollainhan on valvottava ettei nuori "Juha-Anselmi" leijonakoruineen ja homma-tunnuksineen "radikalisoidu" eli ala olemaan parantumattomasti eri mieltä! 

 

Uuden lain tehtävä, ainakin paperilla, olisi ehkäistä vakavia kansallisia uhkia mutta kuten CIA,FBI,NSA-esimerkki yhdysvalloissa on useaankin otteeseen osoittanut, voi olla että aivan tavalliset yhteiskuntakriitikotkin saattavat eräänä kauniina aamuna herätä quantanamo-baysta sähköruoska perseessä. "As a matter of national safety..."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kun poliitikot eivät halua tai pysty tarjoamaan kaikille kansalaisille hyviä elinoloja, niin sitten kasvavaa tyytymättömyyttä pyritään tukahduttamaan voimakeinoin. Nuo tiedustelulait ovat osa tuota prosessia.

Tuollainen toiminta johtaa vähitellen yhteiskunnan muuttumiseen entistä totalitaarisemmaksi, yhteiskunnallisten paineiden kasvuun, ja lopulta jonkin sortin räjähdykseen, tulipa se sitten sodan tai sisällissodan tai laajamittaisen terrorismin muodossa.

Emme voi oikeastaan tehdä muuta kuin toivoa, että riittävän moni riittävän lähellä vallankahvoja oleva alkaisi kysyä itseltään, eikö sittenkin tulisi edullisemmaksi järjestää yhteiskunta niin että kaikki voisivat tuntea osallisuutta omassa yhteiskunnassaan. Alati useampien ihmisten syrjäyttäminen normaalista elämänmenosta ei ole yksinkertaisesti järkevää.

Turvallisuuden ja muiden perustarpeiden tyydyttämisen varmistaminen kaikille on tärkeämpää kuin muutamien harvojen rajattoman rikastumisen turvaaminen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Kun poliitikot eivät halua tai pysty tarjoamaan kaikille kansalaisille hyviä elinoloja, niin sitten kasvavaa tyytymättömyyttä pyritään tukahduttamaan voimakeinoin"
Niinku p-koreassakin vai ;) .

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta

Olen eri mieltä kansan vaikuttamismahdollisuuksista. Kansan keskuudessa on siinnyt viime aikoina poikkeuksellista keskustelua taloudesta, omavaraisuudesta ja myöskin maahanmuutosta. Keskustelu on mielestäni ilahduttavasti muuttumassa ratkaisukeskeiseksi ja yksilöt joilla on ratkaisuja yhteisiin ongelmiin, pääsevät asioihin vaikuttamaan mikäli ratkaisut ovat tarpeeksi lähellä kansaa ja läpinäkyvästi yhteisen edun mukaisia.
Tämä tarkoittaa sitä että tulevissa vaaleissa mukana tulee olemaan ehdokkaita jotka tuovat todellisen vaihtoehdon muassaan.

Parlamentaarinen keino on siis yhä mahdollinen eikä se kaipaa nykyisiä päättäjiä.
Kaikennäköisiä "yllätyksiä" on ympäri euroopan pompsahdellut ilmoille ja se on erinomainen suunta. Suomi tulee tunnetusti jälkijunassa mutta poliittinen radikalismi tulee nousemaan ensin tasapainottamaan nykyistä menoa ja sitten, hiottuna kantamaan yhteiskunnallista vastuuta.

Toivon todella että värit palaisivat politiikkaan!

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Mutta itse Mestari on Naton kannattaja.

Eikö hänet pitäisi pistää vaihtoon?

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta

Tällä hetkellä EU ja maahanmuutto ovat suomen suurimmat ongelmat ja niiden hoitamiseen Halla-aho on juuri oikea henkilö. Hän itsekin sanoi ettei aio olla puheenjohtajana "ikuisuuksia" joten tähän väliin hän on ehdottomasti sopivin mies tehtävään. Ainakin niistä ketä oli tarjolla. Itseasiassa tällä hetkellä, nimenomaan tarjokkaista, hän olisi paras hoitamaan koko maan asioita...

Toimituksen poiminnat