PetriPerta

Luulin että sanattomaksi veti mutta...

Kasasin kymmenen kohdan terveiset rivijäseneltä Teille lähteneille. Aloitin suutuspäissäni ja jätin kirjoituksen työpöydälle lukeakseni sen uudestaan seuraavana päivänä koska vihaisena ei ole hyvä tehdä yhtään mitään. Tänään luin sen läpi ja mielestäni putsasin pahimmat harkitsemattomuudet pois. Loppu on tarkahko kuvaus tuntemuksistani, aavistuksistani ja mielipiteistäni.

1. Häpeän Teidän, entisten puoluetovereideni puolesta. Olisitte kiitollisia! Te kun ette itse siihen tunnu pystyvän.

2.Voin ylpeänä tunnustaa että äänestin Halla-ahoa puheenjohtajaksi ja vielä Laura Huhtasaarta varapuheenjohtajaksi. Bonus: Kenenkään ei tarvinnut edes suostutella tai minulle ehdottaa näitä kahta.

3.Aion seistä uuden puheenjohtajiston ja perussuomalaisen puolueen takana ”come hell or high water”.

4.Mitä tulee maahanmuuttoon ja euroopan unioniin, puheenjohtaja Halla-aho ei kykene villeimmissä kuvitelmissaankaan kehittelemään minun mielestäni liian radikaaleja toimenpiteitä tai ratkaisuja Suomen kansalle edullisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Täten en pode huonoa omaatuntoa liberaalien kitinästä. Jälkimmäinen pitää sisällään myös Te luopiot jotka lähditte puolueesta koska ”äänestimme väärin”. Väittäisin että kaltaisiani on paljon. Todella paljon.

5.Mitä tulee ympäri erilaisia medioita, some mukaan lukien, rehottavaan foliohattuiluun siitä että joku tai jokin olisi kaapannut puolueen, mikäli kaappauksen suorittanut taho todella on olemassa: Kiitos sinulle/teille. Oli ilo tehdä yhteistyötä, vaikkakin tietämättäni!

6.Te loikanneet kansanedustajat ja muu tyhjää lässyttävä ex-persusakki olette minulle täydellisen mitätöntä väkeä. En anna Teille arvoa kuin juuri sen minimin, mitä laki käskee antamaan.

7.Minä, muut jäljellejääneet sekä ne sadat, jopa tuhannet puolueen jäsenyyttä hakevat tulevat persut, tulemme tekemään kaikkemme sen eteen että Me voitamme ja Te häviätte. En edes tiedä kumpi on tällä hetkellä tärkeämpää. Kansan puolesta molempi parempi...

8.Kun hallitustaipaleenne on ohi, Te ette ole mitään kenellekkään. Keskusta ja kokoomus ottavat teistä irti lähtevän hyödyn, vievät teitä kuin pässiä narussa ja kun ”nalli on palanut”, jättävät vitosen yöpöydälle ja poistuvat.

9.Päivittäkää CV:nne ja laittakaa rahaa sukan varteen. Kansa ei tule tarjoamaan Teille töitä kun vaalit koittavat.

10.Te saitte ministeri-audin takapenkin ja kivoja titteleitä, me pidimme selkärankamme ohella tulevaisuuden.

Lopuksi: Loikkarin leipä on leveä mutta lyhyt. Hyvät syksyn jatkot!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Luulen tämän vastaavan aika hyvin useimpien Perussuomalaisia äänestäneiden tuntoja.

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta

Liian lyhyen aikaa olen ollut jäsenenä jotta voisin tuollaisia johtopäätöksiä vetää mutta kiitos tästä!

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Olet yllättävästi ruvennut puhumaan Pohjois-Korean lisäksi muistakin aiheista, kuten persujen puheenjohtavaaleista. Ilahduttavaa! Kim Jong Un ja Jussi Halla-aho ovat kuin kaksi marjaa.

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta

Mukavaa että miellyttää! En näe yhtäläisyyttä Halla-ahon ja diktaattori Unin välillä mutta Pidähän lippu korkealla.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #7

Noh, vastaukseni oli Janne Kejolle ja analyysini hänen kirjoitustensa pohjalta. Sinua en muista tällä palstalla tavanneenikaan, mutta onnea Halla-ahon kelkkaan.

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta Vastaus kommenttiin #9

Pahoittelen syvimmin:) Ihmettelinkin kun kommentti ei juurikaan liittynyt kirjoitukseen tms... Hyvää illanjatkoa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Olet yllättävästi ruvennut puhumaan Pohjois-Korean lisäksi muistakin aiheista, kuten persujen puheenjohtavaaleista."

Tämä osuus itsessään herisytti nauruhermojani, tekee sitä edelleen. Kiitos Pyykkölälle!

Tämä kommentti ei mitenkään pahalla Kejolle, mutta kieltämättä Eeron havainnossa faktista perää.. :)

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #12

Täsmennän vielä laveasti sovellettavan sananvapauden vankkumattomana kannattajana, että myös Pohjois-Koreaa saa ja ehkä tuleekin pitää kirjoituksissa eri näkökulmista esillä.

Go on, Janne!

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Syy siihen, että kirjoitan tästä aiheesta, on se, että se on tärkein tapahtuma suomalaisessa politiikassa moneen vuoteen.

Kysymyksessä ei ole nykyisen hallituksen kasassapitäminen eikä Audien takapenkit, ministerineläkkeet, palkintovirat taikka säätiöt. Kyse on jostain paljon tärkeämmästä.

Kyse on Perussuomalaisen puolueen selvästä vahvistumisesta niin poliittiselta linjaltaan kuin kannatukseltaan.

Kokoomuksen ja Keskustan hylkimisreaktio ja parinkymmenen uuvatin loikkaaminen puolueesta kirkastavat puolueen linjaa ja voimistavat vastakkainasettelua Perussuomalaisen puolueen ja eduskunnan muiden 7 puolueen välillä.

Tuo vastakkainasettelu antaa lisäpontta maassa jo ennestään vallitsevalle protestimielialalle ja tulee tuomaan paljon ääniä Persuille vuoden 2019 vaaleissa. Veikkaan jopa yli 20% äänisaalista, ja siitä saavat muut puolueet kiittää itseään ja niitä pariakymmentä uuvattia, jotka haihtuvat poliittiselta näyttämöltä parissa vuodessa kuin pieru Saharaan, eli heillä ei tule olemaan pysyvää roolia tässä näytelmässä.

Tuo suomalaisen puoluepolitiikan entistä tiukempi kahtiajako Persuihin ja muihin kärjistää yhteiskunnan poliittista tunnelmaa entisestään, ja odotettavissa oleva hallituksen kurjistamispolitiikan jatkaminen vain valaa bensaa liekkeihin.

Olemme siis menossa kohti valitettavan jännittäviä aikoja. Voi olla, että tämän vuosisadan 20-luvusta ei tule sen iloisempaa kuin oli viime vuosisadan 30-luku.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hakkarainen rock, sopii jopa jäsenten vitsiksi.

Upeeta mahtavaa.
Millaisen kuvan tämä urpoilu antaa teistä?

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005254765.html

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta

Teppo se jaksaa? Menen minne vain virtuaalisessa maailmassa, sinä olet siellä

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Hei, minut myös pitää huomata!

Missä Syvärilä, siellä minä!

Ja Syvärilällä oli ihan asiallinen linkki...

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta Vastaus kommenttiin #8

Kuten puoluekokous viimeistään osoitti, meillä perussuomalaisilla onkin tapana että kaikilla on oikeus mielipiteeseensä:)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mielenkiinnosta pitää kysyä,että miksi koet ylpeyttä Jussin ja Lauran äänestämisestä?

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta

Pääasiassa siksi että huolimatta massiivisesta propagoinnista molempia vastaan, tein kyseisen päätöksen omalla harkinnallani ja tiedän sen olleen paras vaihtoehto omalle tavalleni katsoa asioita. Toinen syy on se, että vaikka "parempi väki" käänsi selkänsä, minä voin todeta että en toimi samoin. Voin todeta sen rehellisesti itselleni ja muille. Loistava kysymys, kiitos siitä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No vastauksesi johdosta mielenkiinto jäi kutkuttamaan. Mitä asioita punnitsit harkinnassasi ja miksi ajattelet niiden olevan paras vaihtoehto. Avaa nyt hieman ajatteluasi.

Nimittäin kommenttisi perusteella näyttäisi perinteiseltä tilanteelta missä asetutaan ns. altavastaavan puolelle. Mikä ei siis ole mikään epäterve ajattelutapa suinkaan..ehkä jopa liiankin harvinainen.

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta Vastaus kommenttiin #17

Palaan asiaan huomenna. Nyt on aika nukkua että pääsee töihin että voi maksaa veroja että voidaan maksaa rusinat muiden pullaan:)

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta Vastaus kommenttiin #17

Lykätäänpä vielä huomiseen. Päivät vilisevät kun huisketta on joka puolella...

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta Vastaus kommenttiin #17

Noniin... Aivan ensimmäinen asia tottakai oli se mitä asioita ko. henkilöt ovat erityisesti painottaneet. Luonnollisesti maahanmuutto, EU ja talousasiat olivat päällimäisinä kun päätöksiäni tein. Sen lisäksi yritin hieman "haistella" millaisia ehdokkaani mahdollisesti johtajina olisivat ja tutustuin, varsin pintapuolisesti tosin, henkilöiden taustoihin. Koulutukseen, työhistoriaan, poliittiseen taustaan jnejne...

On myönnettävä että keskittymiseni ajatutui pääasiassa puheenjohtajan valitsemiseen. Molemmat ovat mieleisiäni sekä EU, että haittamaahanmuutto-vastaisuudessaan. Uuden puheenjohtajan talousosaaminen ja tietämys tottakai on hieno asia.
Toki olen myöskin parantumaton vastarannan kiiski joten aivan viimeistään Halla-ahon ja Huhtasaaren altavastaaja-asema betonoi päätökseni reilusti heidän puolelleen. Kuitenkin voin todeta että en vakavasti edes harkinnut äänestäväni puheenjohtajaksi ketään muuta kuin Halla-ahoa. Jos puhutaan yksilöistä, hän on parin muun yksittäisen poliitikon lisäksi niitä henkilöitä joidenka vuoksi liityin puolueeseen. He antoivat luottamusta siihen että myös minun ajatuksilleni on sekä tilaa että mahdollisesti kypsyessäni jopa tilausta.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Olen aivan samaa mieltä! Näinhän tuo on, ja näin Persujen äänestäjänä (Joka äänesti myös aika paljonkin Soini ja kumppaneiden takia) tunnen olevani petetty ja olen pettynyt noihin loikkareihin... Eivät ole kumminkaan mitään Ensikertalaisia, tai epätietoisia asioista ja mielipiteistään, tai siitä mitä mieltä PS:n äänestäjät ovat ympäri suomea.. Eriasia olisi jos olisiva tavan riviedustajia ja vaihtaisivat vain puoluetta. Mutta kun on rankutettu oppositiossa Kreikasta, Eu:sta ja rajojen tiukentamisesta jne.. Hyvä on ollut kun on ollut johdossa, ja takapenkillä istuttu, on helposti siedetty 90% äänestäjistä ja puolueesta.. Mutta kun ei enää johtopaikalle mahdu, heti lähdetään pois perustamaan omaa puoluetta.. Ja varsinkin Terho on Vitsi! muutaman viikko sitten huutaa EU:n eroa jne. Ja nyt olisi puolue vahvistanut asemaansa jne. Niin lähetään karkuun, kun ei päässytkään johtajaksi valehtelemalla!

Noo.. Eipä tuossa, selväksi on tullut minkälaista asiaa nuo loikkarit ajavat! ja mitä nykyiset PS:t ajavat!

PS. Onnittelen sinua maailman parhaimmasta etunimestä!

Toimituksen poiminnat