PetriPerta

Jokohan ministereiden kärsisi ostaa omat viinat?

Onpahan taas ollut mielenkiintoinen viikko suomalaisille. On uusia ministereitä, entisiä ministereitä ja puoliväliriihtä. Keploteltiin läpi herrojen himoitsema hallintarekisteri ja kuopiolainen IC2 Feeniks Oy sai parille kouralliselle työntekijöitään valmistettavaksi muutaman teltan puolustusvoimille. Näin vertauskuvallisesti: "Takit ostetaan ulkomailta mutta sentään napit hankitaan Suomesta".

Ei voi kun ihmetellä tätä menoa. Säästökuurilla on kansa ollut ja nyt lisättiin sitten ministerisalkkuja miljoonien eurojen edestä. Ministereiden pätevyydestä ja esimerkiksi uuden kokoomuslaisen oikeusministerimme Häkkäsen mielipiteistä voidaan olla montaakin mieltä... Kenties ajateltiin että uusien ministereiden verraton säihke sokaisisi ihmiset niin että hallintarekisteri saataisiin kuin varkain hivutettua silmiemme ohi? Oli miten oli, nyt saavat raharikkaat ja nousevat roistot laillisesti piilotella rahojaan ja omistuksiaan. Tottakai rangaista voidaan jos joku pösö on tarpeeksi tyhmä ja myöntää ettei ole kaikkea verottajalle ilmoittanut! Mitkä ovat todennäköisyydet tähän? Sitä päiväähän ei tule että löytyisi läpeensä rehellinen porvari...

Eniten hallintarekisterissä, tai oikeastaan sen valmistelussa, ihmetyttää se että mukana on Omaa väkeämme! Kaj Turunen, jonka on pakko olla mahdottoman viisas mies kun on pestinsä saanut, pesee kasvojaan lehdistössä väittämällä että valvonnasta saadaan aukoton ja vilppi on mahdotonta. Iltasanomien sanoin "Ulkomaisiin hallintarekistereihin osakeomistuksensa säilövien suomalaisten odotetaan ilmoittavan asiasta jatkossa vapaaehtoisesti Suomen verottajalle. Muuten iskee eräänlainen rangaistusvero osinkotuloihin. ". Mitähän se mahtaa tarkoittaa tuo "eräänlainen"? "Odotetaan ilmoittavan" on vähän sama kuin "toivotaan ilmoittavan" eli ei merkitse yhtään mitään. Varmaa on se että tuo rangaistusvero tulee olemaan suoraan sanottuna kärpäsen paska verrattuna siihen mitä herrat ulkomailla piilottelevat ja tulevat piilottelemaan! Kuten eräs toveri somessa totesi: "Ei taida "rötösherrat kiikkiin" enää olla perussuomalaisten teemoja". Joillekkin meistä on ja joillekkin ei. Toinenkin tilanteeseen sopiva verraton lainaus löytyy: "Kyllä kansa tietää".

Niin että hyvää vappua vain! Vaikka me täällä kansakuntamme alimmissa kerroksissa saammekin "maistaa keppiä" muodossa jos toisessa, me onnekkaimmat saamme sentään kirkkain silmin ja kiitollisina olla ylpeitä työläisiä. Persaukisia, velkaantuneita ja huijattuja mutta työläisiä...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos viittaat otsikolla ministereiden oikeuteen ostaa verovapaita alkoholijuomia, niin sellainen käytäntö poistettiin jo 80-luvulla.

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta

Nykyään sillä on mielestäni kovinkin yleisesti viitattu erinäisiin kansanedustajien ja ministerien kestityksiin ja lahjoihin. Esimerkkinä vaikka kansanedustajille lahjoitetut tuulipuvut (joita harmillisen vähän näkee käytettävän). Pakko myöntää että kirjoitus on täydellisen epäonnistunut jos ainoastaan otsikko herätti ajatuksia ja sekin "vain" oletetun asiavirheen vuoksi...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suhdetoiminnassa tietysti esiintyy kestitystä eikä nimenomaan alkoholin osuus siinä tarvitse olla ensimmäisenä mielessä. Kaikenlainen kestitys on elinkeinoelämän puolella asiaks- ja sidosryhmäsuhteiden hoidossa paljon yleisempää ja runsaampaa kuin politiikassa. Suomalaisessa kulttuurissa vain lähinnä tuo alkoholi aiheuttaa aina tietynlaisen reaktion. Keski-Euroopassa sellainen asetetaan mentaaalisesti samalle tasolle aterioiden kustantamisen kanssa.

Tietysti asiakkaiden kestitys on sallittua niin paljon kuin firman rahkeeet kestää, vaikkakaan kaikkea ei mihin rajaan asti hyvänsä saakaan vähentää verotuksesta. Virkavastuulla toimivien henkilöiden kestityksen suhteen on hyvin tiukat määräykset. Niin kestittäjien kuin kestitystä vastaanottavienkin tahojen kannalta.

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta Vastaus kommenttiin #3

Varmasti on määräyksiä, ohjeita ja sääntöjä. Eipä silti tarvitse olla kovin kummoinen sadanpäämies jotta homma lipsahtaa käsistä ja asian paljastuttua se lakaistaan maton alle. Eräänkin tuppukylän kaupunginhallituksen pj. toi Berliinin tuliaisina 1051e ravintolalaskun. Perusteluna oli se että "tuli tarjottua yrittäjille jos perustaisivat kioskinsa tänne.". Yritin otsikkoon saada vertauskuvan kautta sisällytettyä sen että ministerit ja muut valtaapitävät saavat jo nyt jos jonkinlaista etua, lahjusta ja laillista eturistiriitaa "talon puolesta". Ei hallintarekisterin kaltaisia päätöksiä tehdä jos ei ole oma lehmä ojassa. Se kun hävittää rahaa ja hyvinvointia, ei lisää sitä.

Alkoholilla on suomessa hyvästä syystä leimasimen, hyvän tai pahan, rooli. Täällä kun on valupulloja, perjantaipulloja, joulupulloja, kaupantekijäispulloja, pimeitä pulloja jnejne. Viina on ikäänkuin palkan lisä suoritetusta työstä tai vastaavasta. Viinalla eli alkoholilla on erityinen rooli suomessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #4

Jos niitä investointeja olisi sitten sinne Tuppukylään tullut tuon tonnin laskun jälkeen, niin kyseinen kaupunginhallituksen pj olisi saanut vain sulkia hattuunsa.

Yritysmaailmassa joutuu kestitsemään kaikenlaisia tahoja ja vain pieni osa niistä johtaa kauppoihin, mutta silti panos/tuotos -suhde on yleensä positiivinen. (Lisäksi on sitten olemassa olevien asiakkaiden suhdetoimintakestitystä asiakkuuden ylläpitämiseksi.)

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #8

J.K:"Yritysmaailmassa joutuu kestitsemään kaikenlaisia tahoja ja vain pieni osa niistä johtaa kauppoihin, mutta silti panos/tuotos -suhde on yleensä positiivinen"

Meinaat siis että kunnan luottamustehtäviin valitut voivat mielensä mukaan holvata kuntalaisten rahoja jonnekin, "koska kait niistä joku tuottaa jotain"-mentaliteetilla?

Itse otsikkoon, eli voisivat toki.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10

Puhuin tuossa lauseessa juuri yritysmaailmasta, en kunnan viranhaltijoista.

Kunnan viranhaltijoillakin on sitten kyllä omat budjettinsa edustamista varten ja niitä pitää tietysti noudattaa.

Ministerit ostavat omat viinansa kuten kaikki muutkin kansalaiset. He toki keskimääräistä useammin osallistuvat erilaisiin kokkaritilauksiin, joissa saattavat ottaa paukun pari, koska sellainen kuuluun normaaliin kutyymiin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

toivotaan, että se oli erehdys joka korjataan...se hallintarekisteri. Se on veronkierron ja rikollisen toiminnan salaamisinstrumentti.

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta

Sitä nimenomaan. Onkin oltava kova jätkä tai mimmi joka tunnustaa virheensä tämän jälkeen. Se joka tunnustaa ja ottaa asian vielä korjattavakseenkin, on vielä kovempi. Voi olla että sille rohkealle oikeudenmukaisuuden soturille saattaa uran aikana ilmestyä yksi jos toinenkin este, toki kauniilla viissatasilla päällystettynä.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Erehdys? Ei ei, mukaanlukien persut se oli täysin suunniteltua ja harkittua.

Ei tätä muuksi sanoilla voi kääntää, teot ne on jotka ratkaisee, ei "kentän edustajien" horinat.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

#5
Se on Suomen osalta jo korjattu. Suomeen ei tule hallintarekisteriä. Muiden maiden lainsäädäntöön emme kovasti voi vaikuttaa mutta voidaan kuitenkin yrittää Eu Parlamentissa. Nyt kun Britit lähtivät EU:sta vaikutusmahdollisuus vähenee myös "veroparatiisien" osalta.

Toimituksen poiminnat